Η κ. Ελένη Γουλά είναι μία ακόμα αγανακτισμένη μητέρα παιδιού ΑμεΑ. Σε ένα ξέσπασμα αγανάκτισης γεμάτη ειλικρίνεια και οργή, είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση που όλοι μας αντιμετωπίζουμε χρόνια ολόκληρα τώρα. Πάρτε μία μικρή γεύση της Ελληνικής πραγματικότητας στα Ειδικά σχολεία…

Επιστολή κ. Ελένης Γουλά

Είπα να μην μιλήσω να μην ποστάρω να μην δείξω για άλλη μια φορά την αγανακτησή μου !!
Δεν θέλω να φέρω στο μυαλό σου φίλε αναγνώστη τη λύπηση προς το πρόσωπό μου !!

Όμως είδα χαρούμενα πρόσωπα τόσες ωραίες φωτογραφίες παιδιών που πάνε στον αγιασμό με καινούριες τσάντες και πολλή διάθεση!!!

ΟΧΙ δεν είναι παντού ετσι όμως! Υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος!

Παιδιά με προβλήματα (- καθυστερημένα – χαζά – μουγγά – βλαμμένα – κουφά – μογγολάκια – ανάπηρα – αυτιστικά κτλ. κτλ. Γιατί αυτά είναι τα κοσμιτικά επίθετα που τους δίνετε… Εσείς…)
Με ιδιαίτερες ανάγκες όπως είθιστε να τα λέτε ευγενικά, που δεν ξεκινάνε το σχολείο στην ώρα τους γιατί η πολιτεία για μια ακόμα φορά δεν φρόντισε να τοποθετήσει δασκάλους στην ώρα τους!
Γιατί οι ήδη υπάρχοντες δάσκαλοι δηλώνουν ανικανότητα να αναλάβουν τα νέα περιστατικά !

Λεωφορεία μεταφοράς που για μια ακόμα φορά δεν υπάρχουν να μεταφέρουν αυτή την μειωνότητα των παιδιών με προβλήματα προκειμένου να βοηθηθούν οι γονείς που έχουν ήδη ενα δύσκολο δρόμο ζωής!!!

Και η λύση? Το παιδί κάθετε στο σπίτι περιμένοντας το τηλέφωνο από το σχολείο πότε θα ειναι έτοιμο να το δεχθεί.

Και ρωτάει η πολιτεία αν έχει ο καθένας από μας τη δυνατότητα να πάρει κοπέλα στο σπίτι να κρατήσει αυτό το παιδί γιατί πρέπει ο γονιός να πάει στη δουλειά του???

Να χέσω την ευαισθησία και τη λύπηση του καθενός!!

Ζητάμε να έχουμε τα ίδια δικαιώματα όπως έχουμε και τις ίδιες υποχρεώσεις σαν πολίτες !!! Έτσι κι αλλώς γι αυτούς είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας!! ΟΛΟΙ !!! ΟΛΟΙ μας!!

 

Ελένη Γουλά