Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΣΠΛΑ, κ. Δημήτρης Μουλιάτος κατά την ομιλία του

Έτυχε και ήμουν εκεί, και λέω πως έτυχε γιατί πραγματικά αντιπαθώ τις συγκεντρώσεις που μιλάνε πολιτικά πρόσωπα. Αυτή η φορά όμως ήταν μία διαφορετική συνάντηση, ήταν μία συγκέντρωση που είχε θέμα : “ΛαΪκές αγορές, η λειτουργία αυτών και η κοινωνική τους προσφορά”.

Ε’ από αυτή τη συγκέντρωση δε μπορούσα να λείψω, δε μπορούσα να μην βρεθώ για ακόμα μία φορά, δίπλα στους βιοπαλαιστές της περηφάνιας, στους ανθρώπους “παντός καιρού” όπως τους χαρακτήρισε και ο κ. Δημήτρης Μουλιάτος, Γενικός Γραμματέας της ΠΟΣΠΛΑ (Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών).

Γιατί οι Λαϊκές Αγορές πραγματικά στηρίζουν το συνάνθρωπο που τους έχει ανάγκη, προσφέροντας πάρα μα πάρα πολλές φορές μέσα στο χρόνο όχι μόνο τα προϊόντα τους, αλλά και ότι μπορεί να έχει ανάγκη όποιος πραγματικά υποφέρει από την οικονομική κρίση που βιώνει σήμερα όλη η Ελλάδα.
Οι Λαϊκές Αγορές στηρίζουν τα κοινωνικά παντοπωλεία πολλών Δήμων της χώρας μας, δίνουν το παρόν σε κάθε έκτακτη περίπτωση ανάγκης με πράξεις αλληλεγγύης που ποτέ δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τροφοδοτούν συλλόγους ατόμων ΑμεΑ με ότι χρειάζονται και ασφαλώς υποστηρίζουν εμπράκτως την ανάγκη για επιβίωση χιλιάδων ανθρώπων όλο το χρόνο.

Έχω την τιμή να είναι φίλος μου η“ψυχή” των ανθρώπων της Λαϊκής Αγοράς, ο ευαίσθητος μαχητής, ο πρωτεργάτης της δικαιοσύνης, ο άνθρωπος με το Α κεφαλαίο, ο κ. Δημήτρης Μουλιάτος.

Ήξερα πως είναι εκείνος ο συνδικαλιστής που όχι μόνο «βγαίνει μπροστά» για τα δικαιώματα του κλάδου του, αλλά καταφέρνει να πετύχει στόχους για εκείνους που τον εμπιστεύονται, που για κάποιους άλλους παραμένουν παντοτεινά όνειρα.

Δεν ήξερα όμως το πως τα καταφέρνει τόσο καλά τόσα χρόνια τώρα. Πηγαίνοντας όμως σ’ αυτή την εκδήλωση διαπίστωσα ποιο είναι το τεράστιο χάρισμά του.

Ο κ. Μουλιάτος είναι εκείνος ο έντιμος και βαθιά συναισθηματικός, γνήσιος άνθρωπος που γεμάτος ευγένια και ήθος κερδίζει όποιον βρίσκεται απέναντί του, γιατί λέει μόνο αλήθειες διεκδικώντας για το σύνολο πάντα και όχι για τον εαυτό του !

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΣΠΛΑ, κ. Δημήτρης Μουλιάτος κατά την ομιλία του

Το κάνει ακόμα και μπροστά σε πολιτικούς άνδρες που επάξια έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και την εύνοιά τους, αυτή τη φορά το έκανε μπροστά στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Πιστεύω ότι θα συνεχίσετε να στηρίζετε αυτό το θεσμό που αυτές τις στιγμές τον χρειάζεται η κοινωνία μας, γιατί οι Λαϊκές Αγορές είναι το καταφύγιο του φτωχού, του εξαθλιωμένου» είπε ο κ.Μουλιάτος μπροστά σε 2.500 άτομα και «δέσμευσε» τον κ. Μητσοτάκη για το καλό του κλάδου του.

 

Γιατί ο κόσμος που είχε γεμίσει το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου εκείνο το απόγευμα, είναι κόσμος με εξαιρετικά καλή μνήμη, έχει ακούσει χιλιάδες υποσχέσεις, και ο Δημήτρης Μουλιάτος το γνωρίζει καλά αυτό.

Έτσι για ακόμα μία φορά, ανέλαβε την υποχρέωση να πει την αλήθεια για τα σχέδια του για τον κλάδο των Επαγγελματιών Πωλητών των Λαϊκών Αγορών μπροστά σε όλο αυτό τον κόσμο, και το πέτυχε.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στους ανθρώπους των Λαϊκών Αγορών
Ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βασίλης Ξυπολητάς έκανε την παρουσίαση της συγκέντρωσης.

Τον αγώνα του στήριξε με την παρουσία του και τη βοήθεια που προσέφερε ο Γενικός Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Ξυπολητάς, και ασφαλώς και όλος ο κλάδος που εκπροσοπεί, γιατί ξέρουν πως ο λόγος του κ. Μουλιάτου έχει βαρύτητα και η κάθε του προσπάθεια είναι μόνο για το καλό του συνόλου.

Γιατί πολύ απλά γεννήθηκε χορτάτος και εργατικός…

Και ο νοών, νοείτω..

 

Νένα Χρονοπούλου – Μητροπούλου