Ο κ. Δημήτρης Μουλιάτος δεν είναι απλά ένας Πρόεδρος ακόμα, δεν είναι ένας από όλους όσους υπόσχονται, είναι αυτός που κάνει τη διαφορά γιατί όταν οι άλλοι τάζουν εκείνος πληρώνει το τίμημα.

Αλλά καλό θα ήταν να σας παρουσιάσω τον άνθρωπο, το φίλο, τον εξαίρετο κ. Μουλιάτο.

Είναι εδώ και χρόνια Πρόεδρος Β’ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών, επίσης είναι και Γενικός Γραμματέας της ΠΟΣΠΛΑ (Παναττικής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών).

Η δράση του όμως δε σταματάει στους τίτλους, γιατί οι τίτλοι δίχως ιδρώτα δε σημαίνουν τίποτα.

Αν δεν ξημερώσεις μαζί με τους συναδέλφους σου στο ίδιο πεζοδρόμιο, αν δεν αφουγγραστείς τον παλμό του απλού κόσμου, αν δεν στηρίξεις το διπλανό σου, αν δεν φας τη βροχή, το χιόνι, το αγιάζι, τον καύσωνα καταπρόσωπο, αν δεν είσαι ένας από εκείνους που θέλεις να στηρίξεις γιατί γνωρίζεις τα προβλήματα τους, τότε είσαι άλλος ένας ακόμα… Δεν είσαι εκείνος ο μοναδικός!

Ο Δημήτρης Μουλιάτος είναι αυτός ο Ένας και μοναδικός για όλους χρόνια ολόκληρα τώρα, γιατί η προσπάθεια του για την αναβάθμιση του κλάδου του, δε σταμάτησε ποτέ.

Η αγκαλιά του για τους συναδέλφους του ήταν πάντα ανοιχτή, η αποφασιστικότητα του για την πρόοδο των Λαϊκών Αγορών, και για τους επαγγελματίες αλλά και για τους αγοραστές είναι θαυμαστή και το όραμά του μοναδικό.

Δεν υπήρξε στιγμή που να μην τρέχει για όλους και για όλα, για την πάταξη της αδικίας, για τα φαινόμενα που ταράζουν κατά καιρούς το χώρο των Λαϊκών Αγορών και αφορούν διάφορους τυχάρπαστους που εκμεταλεύονται τους Πωλητές και την τιμωρία των υπευθύνων.

Πολέμιος της εξαπάτησης της οικογενείας του, (γιατί οικογένειά του θεωρεί τους συναδέλφους του) ήταν πάντα δίπλα τους βράχος ηθικής και στήριξης.

Ο κ. Μουλιάτος όμως δεν είναι μόνο υποστηριχτής της οικογένειας της Λαϊκής Αγοράς, πρώτα απ’ όλα αγαπάει όλους όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Ο κ. Δημήτρης Μουλιάτος κατά την παράδοση των τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μάνδρας για τους Πλημμυροπαθείς

Δε θα ξεχάσω τις κίνησεις αγάπης και ανθρωπιάς στη Μάνδρα, σε συλλόγους ΑμεΑ, σε κοινωνικά παντωπωλεία 9 Δήμων, και τόσα άλλα που δε χωράνε να γραφτούν σε ένα κείμενο, και όλα αυτά τα έκανε πέρυσι με δική του πρωτοβουλία (δεν το λέει αλλά εγώ το γνωρίζω πολύ καλά) και λόγω της απεριόριστης εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του οι συνάδελφοί του συμφωνούν ομόφωνα με τις προτάσεις του όταν πρόκειται για πράξεις αλληλεγγύης.

Ο κ. Δημήτρης Μουλιάτος κατά την παράδοση των τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μάνδρας.
Άποψη από την Προσφορά Αλληλεγγύης σε 9 Δήμους από τη Β’ Λαϊκή Αγορά που είναι Πρόεδρος ο κ. Μουλιάτος

Δε θα ξεχάσω επίσης πως όταν τον χρειάζονται οι ευαίσθητες ομάδες ανθρώπων εκείνος δηλώνει παρών με τόση δύναμη, θέληση και πείσμα που νικάει οποιαδήποτε αναστολή και να έχει κάποιος.

Ο Δημήτρης Μουλιάτος είναι εκείνος που με παίρνει τηλέφωνο και με ρωτάει: –«Νένα τι μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά; Πες μου τι μπορώ να κάνω από τη δική μας μεριά»  και ο λυγμός της φωνής του ακούγεται, και εγώ του απαντάω με σιγουριά που αντλώ από τον ίδιο, «Δημήτρη, όταν είσαι εσύ μπροστά, επειδή γεννήθηκες χορτάτος, όλα μπορούμε να τα κάνουμε, αρκεί να είσαι εσύ εκεί που πρέπει να, και απαγορεύεται να είναι κάποιοι άλλοι»…

Γεννήθηκε χορτάτος ο κ. Μουλιάτος και αυτό είναι χάρισμα που έχουν ελάχιστοι πια, όντας νηστικοί από κούνια. Γι’ αυτό και η στήριξή μας και η αγάπη μας στο πρόσωπό του θεωρείται δεδομένη αλλά και απόλυτα δικαιολογημένη. Αν είχαμε αρκετούς Μουλιάτους ακόμα, δε θα είχαμε χάσει την πίστη μας στα πρόσωπα που ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης, αν υπήρχαν λεβέντες στο Πολιτικό προσκήνιο δε θα είχε χάσει η Πολιτική σκηνή την αξία της, αν υπήρχαν χορτάτοι μέσα στη Βουλή δε θα υπήρχαν τόσα και τόσα σκάνδαλα.

Ο κ. Μουλιάτος είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια δίπλα στον κ. Γιώργο Πατούλη και είμαστε σίγουροι πως η Περιφέρεια θα σταθεί ιδιαίτερα τυχερή όταν θα έχει στην αγκαλιά της έναν τέτοιο σπάνιο άνθρωπο.

Δημήτρη μας καλή επιτυχία,

Νένα Χρονοπούλου – Μητροπούλου