Το καλοκαίρι έφτασε και ας μας ταλαιπωρεί. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο παρά να ανυπομονούμε να έρθει η ώρα να πάμε θάλασσα και να χαρούμε τις διακοπές μας. Διακοπές και διασκέδαση γίνεται χωρίς καλή παρέα και καλή μουσική; Όχι. Εσύ βάζεις την παρέα, εμείς τη μουσική. 10 αθάνατα, καλοκαιρινά, ελληνικά τραγούδια της δεκαετίας του ’80 έρχονται να σε συντροφεύσουν και να σε κάνουν να αναπολήσεις παλιές, καλές εποχές.   

10.  Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα – Νίκος Καρβέλας & Άννα Βίσση

Σε στίχους και μουσική του Νίκου Καρβέλα και έτος κυκλοφορίας του 1986, το «Καλοκαιρινές Διακοπές για Πάντα» εξακολουθεί ακόμα και σήμερα 32 χρόνια μετά να είναι ένα από τα απόλυτα must του καλοκαιριού. Περιγράφει ένα κλασικό νεανικό ελληνικό καλοκαίρι και μας κάνει να ταυτιζόμαστε σε πολλά.

9.  Αυτό το καλοκαίρι – Μαντώ

Το 1989 ο Γιώργος Μίτσιγκας και ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος έγραψαν ένα πολύ χαριτωμένο, κοριτσίστικο καλοκαιρινό τραγούδι με τίτλο «Αυτό το Καλοκαίρι», το οποίο ερμήνευσε η μοναδική Μαντώ. Αυτό το καλοκαίρι θα τα κάνω όλα. Μπάνιο, παραλία και έρωτα…

8.  Ροζ Μπικίνι – Πωλίνα

Το 1987 η Πωλίνα τραγούδησε μια εξαιρετική διασκευή του Brian Hyland με τίτλο «Itchy bitchy tiny winy» και έγινε χαμός στις παραλίες. Το «Ροζ Μπικίνι» σε στίχους Τάκη Καρνάτσου είναι από τα πλεόν διαχρονικά κομμάτια. Όλες βουρ στις παραλίες, όπως κι αν είστε με ένα τοσοδούλι ροζ μπικίνι και μη χαμπαριάζετε.

7. Το καλοκαιράκι – Φατμέ

Καλοκαίρι ίσον Φατμέ και «Καλοκαιράκι». Πρόκειται για ένα από τα πιο κλασικά τραγούδια της ελληνικής μουσικής που πολλοί το έχουν ταυτίσει με το ελληνικό καλοκαίρι. Κυκλοφόρησε το 1986 και ένα χρόνο αργότερα σημείωσε μεγάλη επιτυχία, όταν ηχογραφήθηκε και πάλι και μαζί με το Νίκο Πορτοκάλογλου τραγούδησανν οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Χρήστο Τσιαμούλης (Δυνάμεις του Αιγαίου), Γιάννης Γιοκαρίνης και φυσικά ο Διονύσης Σαββόπουλος.

6.  Ετοιμάζω ταξίδι – Ελένη Δήμου

Πολλοί το γνωρίζουμε από τη νεότερη διασκευή του Γιώργου Γιαννιά. Στην πραγματικότητα το «Ετοιμάζω Ταξίδι» κυκλοφόρησε το 1984. Στίχοι Μάνος Τσιλιμίδης, μουσική Τάκης Μπουγάς και εκτέλεση Ελένη Δήμου. Απολαύστε το. Τί καλύτερο από ένα ταξίδι όσο πιο μακριά γίνεται;

5.  Κρουαζιέρα θα σε πάω – Βαγγέλης Γερμανός

Αυτοί οι πιγκουίνοι είναι από τις μεγάλες μου λατρείες και το «Κρουαζιέρα θα σε πάω» από τα ωραιότερα και πιο γλυκά καλοκαιρινά τραγούδια που γράφτηκαν. 1982 και Βαγγέλης Γερμανός σε όλα: στίχοι, μουσική, εκτέλεση. Εξαιρετικό κομμάτι και τρομερά ταξιδιάρικο.

4.  Είσαι θεός ήλιος καλοκαιρινός – Γιάννης Πάριος

Είσαι Θεός, είσαι και ήλιος καλοκαιρινός, άλλο που δεν θες. 1987 και Γιάννης Πάριος. Ό, τι κι αν πει αυτός ο άνθρωπος, το όνομά του και μόνο είναι εγγύηση. Στίχοι Λευτέρης Παπαδόπουλος και μουσική Νίκος Ιγνατιάδης. Γλυκό, ανεβαστικό και ερωτικό.

3.  Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε – Λαθρεπιβάτες

Ο Παντελής Θαλασσινός πριν ακολουθήσει σόλο καριέρα ανήκε στους «Λαθρεπιβάτες» μαζί με το Γιάννη Νικολάου. Σε στίχους και μουσική των ιδίων το «Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε» είναι το τραγούδι που θες να ακούσεις παρέα με τους φίλους σου στην παραλία βράδυ με μία κιθάρα και μια φωτιά να σιγοκαίει στη μέση.

2.  Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες – Πωλίνα

Μαζί με το «Ροζ Μπικίνι» πάει και το «Πάμε για Τρέλες στις Σεϋχέλλες». Δηλαδή βάλε ροζ μπικίνι και πάμε ταξιδάκι στις Σεϋχέλλες. Μια χαρά. Κυκλοφόρησε το 1987 σε στίχους Κώστα Χαριτοδιπλωμένου/Γιώργου Μίτσιγκα και μουσική Κώστα Χαριτοδιπλωμένου/Μαρί Μωραΐτη.

  1.  Μη μου μιλάς για καλοκαίρια – Σοφία Αρβανίτη

Στην κορυφή δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το «Μη μου μιλάς για Καλοκαίρια». Είναι το κατεξοχήν εθνικό καλοκαιρινό μας τραγούδι. 1990. Στίχοι και μουσική Μιχάλης Ρακιντζής και εκτέλεση Σοφία Αρβανίτη.

Καλή σας απόλαυση!!!

 Πηγή:singlewoman.gr