Η σύζυγος του Αλ Καπόνε, η ερωμένη του Χίτλερ, η γυναίκα του Κιμ Γιονγκ Ιλ και του Καντάφι. Δέκα γυναίκες στο πλευρό ανδρών που πρωταγωνίστησαν αρνητικά στην ιστορία… 

Υπάρχει ένα παλιό ρητό που λέει ότι «πίσω από κάθε σπουδαίο άνδρα, υπάρχει μια ακόμα πιο σπουδαία γυναίκα». Αυτό το ρητό όμως ισχύει και για τους δικτάτορες; Στη λίστα που ακολουθεί παρουσιάζονται 10 γυναίκες που ηθελημένα ή άθελά τους βρέθηκαν στο πλευρό των συζύγων τους, τα ονόματα των οποίων γράφτηκαν στις μαύρες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας….

 

1Εύα Μπράουν

 Η Εύα Μπράουν άρχισε να βλέπει τον Αδόλφο Χίτλερ το 1929, όταν ήταν 19 χρόνων. Κατά τη διάρκεια της 16χρονης σχέσης τους, η Μπράουν επιχείρησε δύο φορές να αυτοκτονήσει, αν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτές οι προσπάθειες έγιναν όχι για να ξεφύγει από τον Χίτλερ, αλλά για να προσελκύσει την προσοχή του και να τον φέρει πιο κοντά της . Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το ζευγάρι ήταν πολύ κοντά, ο Χίτλερ δεν του άρεσε να εμφανίζεται δημόσια με τη σύντροφό του, επειδή πίστευε ότι θα μειωνόταν η έλξη άλλων γυναικών στο πρόσωπό του. Το 1945, καθώς οι δυνάμεις των συμμαχικών δυνάμεων εισέβαλαν στο Βερολίνο, ο Χίτλερ και η Μπράουν παντρεύτηκαν. Στη συνέχεια αυτοκτόνησαν μαζί….

Προηγούμενο