Γιαννιώτικο σιροπιαστό, γι’ αυτούς που αγαπούν τα σιροπιαστά και το κανταΐφι!

Εσείς πάλι αν δεν τα καταφέρετε… ξέρετε τον δρόμο!

Υλικά
1 συσκευασία κανταΐφι
1 συσκευασία κρούστα για γλυκά
400 γρ. βούτυρο φρέσκο ή lurpac
300 γρ. αμύγδαλα χονδροτριμενα
300 γρ. καρύδια χονδροτριμενα
2 κ.γ κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο

Σιρόπι
3 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα μέλι
1 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση
Μετράμε τα φύλλα της κρούστας και τα χωρίζουμε ανά δύο. Λιώνουμε το βούτυρο.Βάζουμε σε ένα μπολ το αμύγδαλο. Σε άλλο μπολ βάζουμε το καρύδι,την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Βουτυρώνουμε δύο φύλλα κρούστας.Ξαίνουμε το 1/6 κανταιφιού και το απλώνουμε κατά μήκος στην άκρη της κρούστας.Το βρέχουμε με λίγο βούτυρο.Με ένα κουτάλι βάζουμε το 1/3 του καρυδιού ή του αμυγδάλου πάνω από το κανταιφι.Τυλίγουμε σε ρολό σφιχτό και κόβουμε με πολύ κοφτερό μαχαίρι σε 6 κομμάτια.

Τα τοποθετούμε όρθια σε βουτυρωμένο ταψί να ακουμπά το ένα το άλλο.Αφού τελειώσουν τα υλικά περιχύνουμε με το βούτυρο που μας περίσεψε και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία( στους 160) για 70-90 λεπτά.

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα και βράζουμε για 5-6 λεπτά.Σιροπιάζουμε ως γνωστόν το ένα ζεστό το άλλο κρύο.



Πηγή:e-evros.gr