Ο οργανισμός ενός νεογέννητου μωρού είναι πολύ πιο ευάλωτος σε μικρόβια και ιούς που εμείς, ως ενήλικες, πλέον είμαστε ανθεκτικοί. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί γονείς θέτουν σε «καραντίνα» τα μωρά τους και δεν επιτρέπουν σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς να τα πλησιάσουν αν είναι άρρωστοι. Τι γίνεται, όμως, αν εκείνοι παρακούσουν την εντολή τους;

Η Laura Wallis, γέννησε πρόωρα τα δίδυμά της και όταν επέστρεψε μαζί τους σπίτι, κατέστησε σαφές ότι δεν ήθελε να ρισκάρει την υγεία τους με το να έρθουν σε επαφή με κάποιον ενήλικα φίλο ή συγγενή που ήταν –έστω και ελαφρά- άρρωστος. Μια φίλη της, όμως, δεν την άκουσε, επισκέφθηκε την οικογένεια για να γνωρίσει τα μωρά, ενώ η ίδια είχε κρυολογήσει. Τελικά τους μετέδωσε τον αναπνευστικό ιό RSV, για τον οποίο έχουμε μιλήσει σε παλαιότερο άρθρο μας.

Η ίδια τον «πέρασε» ως ένα απλό κρυολόγημα, όμως ο ιός αυτός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα βρέφη και ακόμα περισσότερο για τα πρόωρα μωρά όπως η Harlow και η Harper. Τελικά, τα κοριτσάκια αρρώστησαν βαριά με αποτέλεσμα να εισαχθούν στο νοσοκομείο για 3 μέρες. Κάποιες φορές, χρειάστηκε να τους χορηγηθεί οξυγόνο ενώ τρέφονταν μέσω ειδικού σωλήνα.Η μαμά αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την ιστορία της για να δείξει, γιατί δεν πρέπει να «παίζουμε» με την υγεία των νεογέννητων μωρών. Κάτι που μπορεί να εμφανιστεί ως ένα απλό κρυολόγημα σε εμάς, για εκείνα μπορεί να αποβεί μοιραίο. Δεν αξίζει επουδενί να το ρισκάρουμε!

Πηγή: mama365.gr