Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη στο συνάνθρωπο από τη Β’ Λαϊκή Αγορά Αθηνών με πράξεις!

Όταν είσαι φιλάνθρωπος και υποστηρίζεις την αλληλεγγύη δε φτάνει μόνο να το λες, πρέπει και να το δείχνεις!

Και οι άνθρωποι της Β’ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών, που καθημερινά συναναστρεφόμαστε μαζί τους αφού περνάμε από τον πάγκο με τα τρόφιμα που διαθέτουν στη λαϊκή αγορά για να προμηθευτούμε τα απαραίτητα για το νοικοκυριό μας, και αγαπούν τους ανθρώπους και το δείχνουν γι’ αυτό, διέθεσαν ένα σοβαρό χρηματικό ποσό για να στηρίξουν το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Μέρος των τροφίμων που δόθηκαν, από το Σωματείο «Ο Άγιος Δημήτριος»

Και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν μία τόσο ανθρώπινη κίνηση, γιατί οι απλοί άνθρωποι που γνωρίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο «λαός», είναι εκείνοι που νιώθουν τον πόνο και τη μεγάλη ανάγκη των συμπολιτών τους και τελικά ίσως από τους ελάχιστους που ευαισθητοποιούνται και κάνουν τη διαπίστωση πράξη.
Μην ξεχνάμε πως η «λαϊκή αγορά» είναι μία κοινωνία ολόκληρη, στους πάγκους των εμπόρων της λαϊκής φτάνει από την πιο εύπορη νοικοκυρά μέχρι και την πάμφτωχη. Αυτό είναι άλλωστε και το μεγαλείο της, πως στη δική της μικρή-μεγάλη κοινωνία δε γίνονται διακρίσεις.

Για να στηρίξουν το συνάνθρωπο στη μεγάλη κρίση που βιώνει, οι Επαγγελματίες της Β’ Λαϊκής Αγοράς του Σωματείου «Άγιος Δημήτριος» συγκέντρωσαν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, και αγόρασαν παραπάνω από δεκαοκτώ τόνους τρόφιμα τα οποία και δώρισαν σε εννέα Δήμους της Αθήνας για να τα μοιράσουν στα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου «Άγιος Δημήτριος» της Β’ Λαϊκής Αγοράς κ. Δημήτριος Μουλιάτος πρωτοστάτης αυτής της φιλανθρωπικής κίνησης, κάλεσε τους Δημάρχους των εννέα ευνοούμενων δήμων στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, την περασμένη Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 5μ.μ για να παραλάβουν τα τρόφιμα που είχε μοιράσει το Σωματείο ισόποσα, για τον κάθε Δήμο.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης με τον Πρόεδρο του Σωματείου Β’ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών » Άγιος Δημήτριος» και Γενικό Γραμματέα της Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α.(Παναττικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών), κ. Δημήτριος Μουλιάτος

Ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης ο οποίος διακρίνεται για τη φιλοξενία του αλλά και για τις διοικητικές του ικανότητες, παραχώρησε το χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου του Δήμου του, για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, και δήλωσε «παρόν» σε κάθε προσπάθεια των Επαγγελματιών της Β’ Λαϊκής Αγοράς για φιλανθρωπική δράση.

Οι συνεργαζόμενοι Δήμοι με τη Β’ Λαϊκή Αγορά είναι οι:
1. Δήμος Περιστερίου- κ Ανδρέας Παχατουρίδης
2. Δήμος Ιλίου – κ. Νικόλαος Ζενέτος
3. Δήμος – Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης
4. Δήμος – Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος
5. Δήμος – Γλυφάδας κ. Γεώργιος Παπανικολάου
6. Δήμος – Χαϊδαρίου κ. Μιχάλης Σελέκος
7. Δήμος – Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύσιο Χατζηδάκης
8. Δήμος – Ζωγράφου κ. Τίνα Καφατσάκη
9. Δήμος – Νέας Φιλαδελφείας κ. Άρης Βασιλόπουλος

Με την παρουσία της τίμησε τη δράση των Επαγγελματιών της Β’ Λαϊκής Αγοράς, η Περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου, η οποία ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη και ευχαρίστησε όλους τους επαγγελματίες για αυτή την προσφορά τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως ευχήθηκε το συντομότερο να πάψει να υπάρχει η δραματική οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και να σταματήσουν να υπάρχουν τα «κοινωνικά παντοπωλεία».

Η Περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου και ο Προέδρου του Συλλόγου «ΉΦΑΙΣΤΟΣ» (ατόμων με αναπηρία) γιατρός κ. Γεώργιος Αγγελίνας.

Άλλη μία υπόσχεση που έδωσε η κ. Δούρου παρουσία όλων των καλεσμένων της φιλανθρωπικής αυτής εκδήλωσης ήταν πως θα στηρίξει η Περιφέρεια την ευαίσθητη κατηγορία των ατόμων ΑμεΑ, και ειδικότερα των Παιδιών ΑμεΑ.!

Αφορμή γι’ αυτή την υπόσχεση ήταν η παρουσία του Προέδρου του Συλλόγου «ΉΦΑΙΣΤΟΣ» (ατόμων με αναπηρία) γιατρού κ. Γεώργιου Αγγελίνα.
Ήταν όλοι εκεί!

1. Δήμος Περιστερίου- κ Ανδρέας Παχατουρίδης
2. Δήμος Ιλίου – κ. Νικόλαος Ζενέτος
3. Δήμος – Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης
4. Δήμος – Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος
5. Δήμος – Γλυφάδας κ. Γεώργιος Παπανικολάου
6. Δήμος – Χαϊδαρίου κ. Μιχάλης Σελέκος
7. Δήμος – Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύσιο Χατζηδάκης
8. Δήμος – Ζωγράφου κ. Τίνα Καφατσάκη
9. Δήμος – Νέας Φιλαδελφείας κ. Άρης Βασιλόπουλος
Γεώργιος Αγγελίνας Πρόεδρος Συλλόγου ΑμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ, Τάσος Μητρόπουλος και Νένα Χρονοπούλου – Μητροπούλου, υπεύθυνοι αγώνα Amea Care, για τα παιδιά με Αναπηρία, Πρόεδρος Συλλόγου Παραγωγών (Β’ Λαϊκής Αγοράς) κ. Βασίλης Κουτσούκος

Τίμησαν με την παρουσία τους τη φιλανθρωπική αυτή προσπάθεια του Σωματείου «Άγιος Δημήτριος» οι: ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Λαϊκών Αγορών κ. Ευσταθιάδης Μιλτιάδης, ο Τμηματάρχης Λαϊκών Αγορών κ. Νικόλαος Κραβαρίτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών της Β’ Λαϊκής Αγοράς κ. Κουτσούκος Βασίλης, και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α. Μέλη του Σωματείου «Άγιος Δημήτριος» αλλά και όλοι όσοι αγαπούν και στηρίζουν τη φιλανθρωπία.