Βλεφαροπλαστικη χωρίς χειρουργείο, γέμισμα ρυτίδων χωρίς έγχυση υλικού, αναίμακτη λιπολυση

Ο κ Σωτήρης Τσιούμας είναι Χειρούργος Οφθαλμίατρος και εξειδικεύεται στη μη χειρουργική, βλεφαροπλαστικη, το needle shaping για γέμισμα ρυτίδων και αναμόρφωση προσώπου και σώματος, την αναίμακτη λιπολυση, τη θεραπεία ευρυαγγείας και γενικότερα, στην Αισθητική Ιατρική χωρίς χειρουργείο με τη βοήθεια καινοτόμων τεχνολογιών και υπερσύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Modena (Β. Ιταλία) και εργάζεται στην Αθήνα.

Η ολοκλήρωση της ειδικότητας του στο Ογκολογικό Νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” σε αποκαταστάσεις παθήσεων βλεφάρου δακρυικής συσκευής και κόγχου, βλεφαροπλαστικές, χειρουργικές επεμβάσεις καταρράκτη με τη μέθοδο της φακοθρυψίας κ.α., αποτελούν μόνο έναν ενδιάμεσο σταθμό στο δρόμο της διαρκούς αναζήτησης και της έρευνας, όχι μόνον στην Οφθαλμιατρική (“Fellowships in Advanced photorefractive surgeries” για επεμβάσεις laser), αλλά και σε ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων:

Εξειδικεύτηκε με Master Αισθητικής Ιατρικής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της “Tor Vergata” της Ρώμης. Αντικείμενο της ειδικότητας του κάθε τι που αποκαθιστά σημάδια βλάβης από παθολογική αιτία ή τραυματισμό από τη φθορά του χρόνου στην οφθαλμική- περιοφθαλμική περιοχή και γενικότερα στην περιοχή του προσώπου (αφαίρεση ογκιδίων ανώδυνα και αναίμακτα χωρίς ράμματα με R/F, botox, υαλουρονικό οξύ – fillers – για γέμισμα ρυτίδων, μεσοθεραπεία, peeling, νήματα, καταπολέμηση αντιαισθητικής εικόνας μαύρων κύκλων κ.α).

Η διαρκής επιστημονική εγρήγορση για αναζήτηση νέων μεθόδων στον ευρύτερο τομέα του αντικειμένου του τον οδηγεί στις Βρυξέλες όπου συμμετέχει σε ειδικά courses του εκεί Κρατικού Πανεπιστημίου πάνω στη χειρουργική ανανέωση του προσώπου με καινούργιες τεχνικές στη βλεφαροπλαστική, το mini lift, το lipofiling, το botox αλλά και στην ενδοσκοπική χειρουργική ρινός και κόγχου, όπως η ενδοσκοπική ασκορινοστομία, αφαίρεση όγκων κ.α.

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών , της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής και Ιταλικής Οφθαλμοπλαστικής Εταιρείας, της Ιταλικής Εταιρείας Αισθητικής Ιατρικής (A.I.M.E), της Ιταλικής Εταιρείας Αισθητικής Χειρουργικής και Αναίμακτης Ιατρικής (SIMECNA) και της “European Academy of Facial Plastic Surgery”.

Κε Τσιουμα, πώς γίνεται η Βλεφαροπλαστική χωρίς τομές και ράμματα και πώς λειτουργεί η μέθοδος Plexr, στην οποία αναφέρεστε συχνά στις ομιλίες σας .
Η είσοδος του Plexr στη μάχη της επιστήμης εναντίον της φθοράς που επέρχεται με το χρόνο βγάζει από το αδιέξοδο ανθρώπους που έχουν ”κακές σχέσεις” με χειρουργεία, τομές, ράμματα και πόνο, αλλά, ωστόσο, επιθυμούν να δώσουν στον εαυτό τους τη χαρά μιας πιο νεανικής εμφάνισης και να εξαλείψουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τα σημάδια γήρανσης που υπάρχουν στην περιοφθαλμικη περιοχή, ή στην περιοχή του προσώπου τους γενικότερα. Τι είναι όμως αυτή η νέα «φόρμα ενέργειας» και με ποιο μηχανισμό δρα τόσο αποτελεσματικά και ευεργετικά
στις χαλαρωμένες ή με ρυτίδες περιοχές της επιδερμίδας?

Όπως περιγράφει ο καθηγητής Giorgio Fippi, τον οποίο είχα την τιμή να έχω δάσκαλο κατά τη διάρκεια του Μεταπτυχιακού μου στην Αισθητική Ιατρική στη Ρώμη, το Plexr είναι ένα μηχάνημα που:
-δημιουργεί διαφορά δυναμικού μεταξύ χειρολαβής και επιδερμίδας
-σχηματίζει ένα πλευρικό τόξο παρόμοιο με έναν μικρό κεραυνό( ηλεκτρικά, ηλεκτροστατικά φορτία) που προκαλεί ιονισμό των αερίων που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα της επιδερμίδας.
-εξαχνώνει τα υγρά των επιφανειακών ιστών, χωρίς όμως η θερμότητα που προκαλείται από τον μικρό ”κεραυνό” να διεισδύει βαθιά στους ιστούς.

Μιλώντας για εξαχνωση, ειδικότερα, εννοούμε ότι οι ελαστικές ίνες του δέρματος μικραίνουν και αυξάνουν το πάχος του ιστου.Ετσι έχουμε αποτέλεσμα ”lifting”, αναίμακτο, μη αφαιρετικό στην περιοχή των βλεφάρων, του προσώπου γενικότερα, του λαιμού, του ντεκολτέ και σε άλλα ειδικότερα σημεία.

Ουσιαστικά, το Plexr είναι μια soft χειρουργική διαδικασία, κι έτσι δεν υπάρχει αναισθησία ,τομές, ράμματα,ουλές χειρουργείου και γενικότερα χειρουργικό ρίσκο.
Οι συνεδρίες είναι από μια έως τρεις (ανάλογα με την περίπτωση) ανά 28 ήμερες, με το αποτέλεσμα – στην ολοκλήρωση τους – να είναι ίδιο με αυτό της κλασσικής βλεφαροπλαστικής, ή παρόμοιο με οποιοδήποτε αποτέλεσμα χειρουργικής παρέμβασης για εξάλειψη ρυτίδων και περίσσειας δέρματος.

Η βασική διάφορα του Plexr από την κλασσική βλεφαροπλαστική – που κάνει την πρώτη μέθοδο να υπερτερεί της δεύτερης – είναι ότι με τη νέα μέθοδο, που πραγματοποιείται σταδιακά, υπάρχει το περιθώριο διόρθωσης (κατά τη διάρκεια των συνεδριών) για ένα άρτιο και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, χωρίς τις δυσάρεστες καταστάσεις ενός διορθωτικού κλασσικού χειρουργείου εξ αιτίας ατελειών, όπως λαγόφθαλμο , εκτρόπιο κ.α.

Tο needle shaping είναι μια πρωτοποριακή, μη χειρουργική τεχνική γεμίσματος ρυτίδων και αναμόρφωσης προσώπου και σώματος. Πώς θα περιγράφατε τη μέθοδο αυτή ;
Η ιατρική συσκευή Vibrance με την τεχνική needle shaping επιτρέπει τη δημιουργία φυσικού και μόνιμου ”γεμίσματος” σε οποιοδήποτε σημείο της περιοφθαλμικής περιοχής, του προσώπου γενικότερα, ή του σώματος, χωρίς έγχυση οποιουδήποτε υλικού ή φαρμάκου.
Ειδικότερα, όσον αφορά στην τεχνική – μέσω μιας λεπτής βελόνης, παρόμοιας με αυτήν του βελονισμού – διοχετεύεται ρεύμα (προγραμματισμένων παραμέτρων εύρους, ρυθμού ,επαναληπτικού παλμού) από το γιατρό.Το ρεύμα αναμειγνύεται με υψηλής τάσης, αλλά χαμηλής ισχύος, γαλβανικό στοιχείο.


Τα αναμειγμένα ρεύματα αποκτούν ισχύ, αφυδατώνουν ελαφρά τις ελαστικές ίνες , οι οποίες ενώνονται (κολλούν) με τη βελόνα και «κλώθονται» εξαιρετικά απαλά, μέσω αυτής, από το χέρι του γιατρού .Έτσι, επιτυγχάνεται ένα είδος ροής φυσικού υλικού, το οποίο είναι ορατό χάρη στην κίνηση της βελόνας . Βαθιές ρυτίδες ”γεμίζουν” και προβληματικά σημεία (π.χ. οβάλ προσώπου) αναμορφώνονται, όπου αυτό είναι επιθυμητό.Οι αναδομημένες περιοχές φθάνουν στον οριστικό τους όγκο μετά από περίπου επτά ημέρες και διατηρούνται με την απαιτούμενη συντήρηση σταθερά και μόνιμα .

Κοιτάξτε την παραπάνω φωτογραφία και προσέξτε διαφορές δίπλα από το στόμα,  στο προγούλι και στο σχήμα του προσώπου, αμέσως μετά την εφαρμογή της θεραπείας.

Συνοπτικά, οι εφαρμογές είναι οι ακόλουθες:
-Γέμισμα ρυτίδων περιοφθαλμικής περιοχής ,προσώπου γενικότερα, χωρίς έγχυση υλικού
-Γέμισμα στα χείλη, στα ζυγωματικά και στο περίγραμμα του προσώπου χωρίς έγχυση υλικού
-Λεμφική αποστράγγιση, θεραπεία λιπώδους ιστού.
-Ανόρθωση στήθους, γλουτών.

Πώς επιτυγχάνεται η αναίμακτη λιπόλυση και η θεραπεία της ευρυαγγείας;
H ιατρική συσκευή O.F.F επιτρέπει την επιλεγμένη καταστροφή ζωνών λιπώδους ιστού σε οποιοδήποτε σημείο της περιοφθαλμικής περιοχής(σακούλες στα βλέφαρα), και γενικότερα, του προσώπου ή του σώματος, αλλά και τη θεραπεία των τηλεαγγειεκτασιών .
Για τις ευρυαγγείες η τεχνική δρα με κεντρομόλο κατεύθυνση σε σχέση με τη ροή του αίματος στο εσωτερικό του αγγείου. Τοποθετείται η κατάλληλη μύτη για το μέγεθος του αγγείου χωρίς να ”γρατζουνίσει΄΄ στο ελάχιστο το δέρμα στη διαδρομή του αγγείου . Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η συναρμογή του τριχοειδούς που θα αδειάσει από αίμα επιτρέποντας άμεσο αποτέλεσμα από την πρώτη συνεδρία (maximum τη δεύτερη): άμεση εξαφάνιση του αγγείου χωρίς δυσχρωμίες .

Στην περίπτωση της τοπικής λιπόλυσης τα αποτελέσματα είναι εξίσου εντυπωσιακά Στην περιοφθαλμική περιοχή , σε περίπτωση βλεφαροχαλάρωσης με παρουσία λίπους στο πάνω ή στο κάτω βλέφαρο , το O.F.F , κάτω από συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας (ελεγχόμενης) και ηλεκτρικού ρεύματος (συγκεκριμένων συχνοτήτων) δρα τοπικά στο λίπος και αφήνει το πεδίο ελεύθερο για το επόμενο στάδιο της εξάχνωσης της περίσσειας δέρματος (χωρίς λίπος πια) με το Plexr. Τα αποτελέσματα της θεραπείας φαίνονται το αργότερο στις δεκαπέντε ημέρες, ενώ, τρεις μόνο μέρες μετά, ανάλυση ούρων επιβεβαιώνει τη λιπόλυση που έχει επιτευχθεί.

Με άλλες συχνότητες και με παρόμοιο τρόπο σημειώνονται εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος απαιτείται θεραπεία λιπόλυσης.

Οι καινοτόμες τεχνικές που αναλύθηκαν έχουν Διπλώματα Ευρωπαϊκής Ευρεσιτεχνίας και γυρίζουν νέα σελίδα στην Ιστορία της Αισθητικής Ιατρικής.

 

 

Σωτήρης Γ. Τσιούμας

Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Πρόεδρος Αισθητικής Ιατρικής & Αναίμακτης Χειρουργικής

 

Ιατρείο Διαγνωστικής Χειρουργικής & Αισθητικής Οφθαλμολογίας

Το ιιατρείο του κ. Τσιούμα, βρίσκεται στην Κυψέλη στην οδό Πλ. Κυψέλης 15.

Για να κλείσετε ραντεβού καλέστε στο 210 8825132. Μπορείτε να στέλνετε τις απορίες και τις ερωτήσεις σας μέσω email στο info@ofthalmoplastiki.gr.

facebook: Sotiris Tsioumas
Πηγή: www.orathessaloniki.gr