Ο κ. Βασίλης Γερογιάννης είναι γονέας παιδιού ΑμεΑ και είναι ο πατέρας της μικρής Μαριλένας η οποία έχει ίσως το πιο σπάνιο συνδρομο – μόνο τέσσερα παιδάκια παγκοσμίως- και λέγεται Οκαμότο.

Η Μαριλένα «τρεχει» με τον πατέρα της Μαραθωνίους εδώ και χρόνια έχοντας αγκαλιά το σκυλάκι της !

Πιστός άγγελος φρουρός δίπλα στη Μαριλένα βρίσκεται πάντα και η μητέρα της η κ. Άννα Κυρώζη – Γερόγιαννη. Η Μαριλένα είναι ένα ιδιαίτερα τυχερό παιδί γιατί έχει δίπλα της μία αγαπημένη οικογένεια που την αγαπά, τη φροντίζει, τη στηρίζει και καμαρώνει γι’ αυτή.

Ας αποτελέσει η αγαπημένη αυτή οικογένεια φωτεινό παράδειγμα για όλες τις οικογένειες που δεν τολμάνε να δεχθούν τη διαφορετικότητα των παιδιών τους.

Ας γίνει η οικογένεια της Μαριλένας η ανάσα που όλοι χρειάζονται όταν διαβαίνουν Συμπληγάδες…

Διαβάστε το υπέροχο καταγγελτικό κείμενο που ανάρτησε ο πατέρας της Μαριλένας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όταν διαπίστωσε πως η Παιδική Χαρά για παιδιά ΑμεΑ που πήγε τη μικρή Μαριλένα ήταν αδίκαιολογήτως κλειστή !

 

Κείμενο κ. Βασίλη Γερογιάννη:

ΠΑΙΔΙΚΉ ΧΑΡΑ ΑΜΕΑ

Ο σκοπός της παιδικής χαράς είναι να προσφέρει χαρά στα παιδιά. Ο σκοπος της «Παιδικής Χαράς ΑΜΕΑ» είναι να προσφέρει ΧΑΡΑ σε παιδιά ΑΜΕΑ.

Απο οσο γνωρίσω οι παιδικές χαρές ΑΜΕΑ είναι μόλις 2 στην Αττικη, μια στα Νοτια προαστια και μια στα Βόρεια.

Πριν λιγες ημερες ειπαμε και εμείς να πάμε στην «Παιδική Χαρά ΑΜΕΑ» που είχε εγκαινιαστεί πριν 2 μήνες.

Όλη μέρα συζητάγαμε με την Μαριλένα ότι το απόγευμα θα πηγαίναμε στην Παιδική Χαρά ΑΜΕΑ για την οποία είχα διαβάσει ότι εγκαινιάστηκε πρόσφατα. Μόλις φτάσαμε στην είσοδο της παιδικής χαράς ΑΜΕΑ, η οποία ήταν περιφραγμένη, διαπιστώσαμε με μεγάλη έκπληξη ότι ήταν κλειδωμένη! Κοίταξα την ταμπέλα η οποία έλεγε ότι οι ώρες λειτουργίας ήταν 8:00 -15:00 & 17:30 – 21:30. Κοίταξα το ρολόι μου που έλεγε 18:40 και αποφάσισα να πάρω τηλέφωνο στο τηλέφωνο επικοινωνίας που έγραφε η πινακίδα.

Απάντησε το τηλεφωνικό κέντρο και με συνεδεσαν με το γραφειο του δημαρχου όταν τους ρώτησα γιατι ειναι κλειδωμενη η παιδική χαρά ΑΜΕΑ. Η κυρία που μίλησα μου είπε ότι θα επικοινωνούσε με τον φύλακα και θα με ξανακαλουσε. Πράγματι μετά από 5 λεπτά με κάλεσε και μου είπε ότι ο φύλακας ήταν εκεί πριν από 5 λεπτά και ότι πήγε να αγοράσει ένα μπουκάλι νερό και θα επιστρέψει σε 5 λεπτά.

Είπαμε και εμείς να περιμένουμε.

Περιμέναμε … περιμέναμε… με αγωνία μπροστά στην κλειδωμένη είσοδο και πέρασαν 30 λεπτά χωρίς να εμφανιστεί κανένας φύλακας. Κάλεσα ξανά στο δημαρχείο και ζήτησα το γραφείο του δημάρχου. Μου είπαν ότι δεν υπάρχει κανείς εκείνη την στιγμή γιατί έφυγαν. Ρώτησα αν έχει το τηλέφωνο του φύλακα και μου είπε όχι και ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι εκείνος.
Περιμέναμε και άλλα 30 λεπτά σε ένα παγκάκι βλέποντας τα άλλα παιδιά να παίζουν στην ΚΑΝΟΝΙΚΉ παιδική χαρά μήπως εμφανιζόταν ο φύλακας αλλά μάταια.
Η επίσκεψη στην Παιδική Χαρά ΑΜΕΑ μεταμορφώθηκε σε παιδική απογοήτευση!

Καταρχήν αυτό που μου έκανε εντύπωση εκτός του ότι ήταν κλειδωμένη είναι ότι η παιδική χαρά ΑΜΕΑ ήταν μια ξεχωριστή απομονωμένη παιδική χαρά.
Τα ΑΜΕΑ δεν έχουν κολλητικες ασθένειες και χαίρονται όταν συναναστρέφονται με άλλα κανονικα παιδάκια. Είναι και μια ευκαιρία να μάθουν τα κανονικά παιδάκια για την διαφορετικότητα τον σεβασμό και πολλά άλλα…

Αλλά ας μην είμαστε αχάριστοι, τουλάχιστον ευαισθητοποιηθηκαν μερικοι ανθρωποι και με χορηγιες κατασκευασαν μια παιδικη χαρα ΑΜΕΑ. Είναι ένα πρώτο βήμα.

Ελπίζω να καταλάβουν οι υπεύθυνοι ότι δεν υπάρχει λόγος να είναι κλειδωμένη η παιδική χαρά ΑΜΕΑ και ότι η επόμενη παιδική χαρά ΑΜΕΑ να κατασκευαστεί με πρόβλεψη να φιλοξενεί και κανονικά παιδάκια όπως είναι σε άλλες χωρες και να μην είναι απομονωμένα τα παιδιά ΑΜΕΑ ακόμα και όταν αναζητούν λίγη ΧΑΡΑ.

 

Βασίλης Γερογιάννης
Γονέας Παιδού ΑμεΑ