Το τελευταίο, πλατύ και ζεστό του χαμόγελο χάρισε ένας ετοιμοθάνατος θηλυκός χιμπατζής σε έναν παλιό του φίλο, τον καθηγητή Jan van Hooff, που τον επισκέφθηκε για να τον αποχαιρετίσει λίγο πριν πεθάνει τον Απρίλιο του 2016.

Στο βίντεο που βλέπει σήμερα για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, η 59χρονη Mama εμφανίζεται να κείτεται κουλουριασμένη, αρνούμενη να δεχθεί οποιαδήποτε τροφή ή νερό, στο κλουβί της στον ζωολογικό κήπο Royal Burgers στην Ολλανδία.


Εντελώς εξασθενημένη από μια ανίατη ασθένεια, η χιμπατζίνα δεν έχει κουράγιο να σηκώσει ούτε το κεφάλι της και φαίνεται βυθισμένη σε λήθαργο.

Η κατάστασή της δεν φαίνεται να αλλάζει ακόμα και όταν την πλησιάζει ένας παλιό της φίλος, ο καθηγητής Jan van Hooff, ο οποίος είχε πρωτοδημιουργήσει την «κοινότητα» χιμπατζήδων στον συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο το 1972 και είχε περάσει αμέτρητες ώρες φροντίζοντας τη Mama.

Ωστόσο, όταν μετά από λίγη ώρα τον αναγνωρίζει, τα πάντα αλλάζουν. Η Mama φαίνεται να ξυπνά από το λήθαργο και χαρίζει το πιο πλατύ και ζεστό της χαμόγελο στον «παλιόφιλό» της, σε ένα συγκινητικό αντίο που καταγράφηκε καρέ καρέ από την κάμερα του προσωπικού.

Η 59χρονη Mama πέθανε μια εβδομάδα αφότου αποχαιρέτισε με τόση αγάπη τον καθηγητή.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ