ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ ► Αναταράξεις λόγω Συμβάσεων ΕΟΠΥΥ

Σε λίγες ημέρες εδώ στο nena.gr… Και η θέση αυτών που λένε τα πράγματα με το όνομά τους δίχως μισόλογα και «ακριβές» διαπραγματεύσεις και όταν λέω «ακριβές» εννοώ πως πολύ ακριβά θα την πληρώσουν τα παιδιά μας και μόνο αυτά.

Το πως, θα μας το αναλύσουν οι «μαχητές» αυτού του «πολέμου».

Ξέρω πως η λέξη «πόλεμος» ακούγεται υπερβολική στα αυτιά κάποιων, κι όμως αυτή είναι η αλήθεια.

Καλό θα είναι οι άνθρωποι να μη φοβούνται τις «λέξεις» τους αλλά τις «πράξεις» τους και όταν οι πράξεις τους μαρτυρούν τα θέλω και τα πιστεύω τους, τότε υποχρεούνται να ακούσουν αλλά και να δεχτούν τα αναμενόμενα.

Αυτό το «απόστημα» άνοιξε μετά από τριανταπέντε ολόκληρα χρόνια και κάποιοι είναι διατεθημένοι να μην το αφήσουν πλέον «σηπτικό».

Το κόστος των πράξεών τους αλλά και των αποφάσεων που έχουν πάρει είναι τεράστιο, αλλά αψηφούν κινδύνους και το όποιο «επαγγελματικό» ρίσκο για έναν και μόνο λόγο: Αποφάσισαν να ασχοληθούν επαγγελματικά με αυτό που αγαπούν, καταθέτωντας την ψυχή τους και διαθέτοντας ευαισθησίες, γι’ αυτό και γνωρίζουν εκ’ των έσω τα προβλήματα των παιδιών ΑμεΑ αλλά και των γονιών τους. Γιατί είναι οι άνθρωποι που καθημερινά ακούνε τα προβλήματα τους και καθημερινά καλούνται να τα λύσουν.

Δεν είναι κάποιοι που κάνουν «πολιτική» καριέρα χτισμένη επάνω στην αναπηρία, δεν είναι οι «βολεμένοι» καρεκλοκένταυροι που βλέπουν τους ανθρώπους μόνο σαν αριθμούς, δεν είναι οι «σφουγγοκωλάριοι» κάποιων «δυνατών» που θα κλείσουν το στόμα τους και τα αυτιά τους μπροστά σε ότι τους ζητηθεί μόνο και μόνο για προσωπικό τους όφελος. Δεν ανήκουν σε καμία πολιτική παράταξη που να θέλουν να οδηγήσουν τα «πρόβατα» για ακόμα μία φορά στο στόμα του λύκου…

Είναι εκείνοι οι λίγοι που είναι δίπλα μας στην καθημερινότητά μας και ακούνε τα προβλήματά μας καταπίνοντας τα «σαλάκια» των παιδιών μας, τρώγοντας «ξύλο» από τα παιδιά μας, δουλεύοντας φορώντας φόρμες γυμναστικής και όχι πανάκριβα κοστούμια και γραβάτες «θηλιές»…

Και μια που το ανέφερα… Κάποιοι από τους Κυβερνώντες  αποφεύγουν τις γραβάτες και μέχρι τώρα δεν είχα αντιληφθεί το γιατί…

ΥΓ. Άλλοι οι γονείς παιδιών ΑμεΑ και άλλοι η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ; 

Μήπως έχουμε μπερδευτεί; Λέω μήπως;

Εγώ δεν πείθομαι για το παραπάνω δημοσίευμα… Γιατί αν είχε γίνει κάτι τέτοιο θα είχε βουϊξει το Πανελλήνιο… Θα το είχαν ανακοινώσει Δημόσια κρατώντας στα χέρια τους Δάφνες…

Ας μην ξεχνάμε πως η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ μετέχοντας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ γνώριζε από την πρώτη στιγμή για την Οριζόντια Μείωση του Προϋπολογισμού για την Ειδική Αγωγή, σύμφωνα με τη δήλωσή της είχε συμφωνήσει σε εξορθολογισμό (μείωση) του Προϋπολογισμού της Δαπάνης για την υγεία των παιδιών μας.

Επίσης τεράστια εντύπωση μου προκαλεί πως η ίδια η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ παρότρυνε τους Θεραπευτές να προχωρήσουν στην περιβόητη μη βιώσιμη σύμβαση, εδώ και τρεις μήνες, πριν όλοι εμείς να λάβουμε γνώση και να συμμετέχουμε με όποιο τρόπο μπορεί ο κάθε ένας μας σ’ αυτό τον αγώνα για τα δικαιώματα των παιδιών μας.

Ερώτηση κρίσης: «Πώς είναι δυνατόν η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ σαν Συνδικαλιστικό Όργανο να αποδέχεται τη Μείωση της Δαπάνης στην Ειδική Αγωγή;»

Υποτίθεται πως αυτό το Συνδικαλιστικό Όργανο κρατάει στα χέρια του τον πόνο των γονέων, το μέλλον των παιδιών μας και τις ελπίδες που όλοι έχουμε για μία καλύτερη πορεία των Παιδιών ΑμεΑ όταν οι εμείς γονείς φύγουμε από τη ζωή… Έτσι θα διαχειρίζεται τις ψυχές των παιδιών μας, ξεπουλώντας τα; 

Εξαιρετική θέση, συγχαρητήρια…

Ευτυχώς που εκτεθήκατε νωρίς για να μάθουμε τι περιμένει και τα παιδιά μας αλλά και όλους εμάς. Τελικά η Σύμβαση ενώ είχε σκοπό να «κουκουλώσει» πολλά, έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα, κάτι είναι και αυτό.

Επανέρχομαι με παρέα που θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Νένα Χρονοπούλου – Μητροπούλου

Διαβάστε αυτά που δημοσιεύτηκαν….

ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ: Αναταράξεις λόγω Συμβάσεων ΕΟΠΥΥ

ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ ► Αναταράξεις λόγω Συμβάσεων ΕΟΠΥΥΗ Παvελλήvια Ομοσπονδία Σωματείωv Γoνέωv και Κηδεμόvωv Ατόμωv με Αvαπηρίες (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ) αποτελεί το δευτεροβάθμιο κοινωνικο-συνδικαλιστικό όργανο των Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (Νοητική Υστέρηση, Αυτισμός, Ψυχοσωματικές, Κινητικές και Πολλαπλές Αναπηρίες) το οποίο εκπροσωπεί περίπου 200 Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.

—Είδηση 14/03/2017
«Απάντηση στο Υπόμνημα της 8 Μαρτίου 2017 επιστημονικών-επαγγελματικών συλλόγων και σωματείων Ειδικής Αγωγής»
Η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ αντεπιτίθεται στην «καταγγελία» των επαγγελματιών και των Συλλόγων τους, αναδεικνύοντας μεγάλες διαφορές στον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης, που έχει δημιουργηθεί με αφορμή τις συμβάσεις των επαγγελματιών με τον ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή.

—Προηγούμενη είδηση 05/01/2017
Η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ βλέπει θετικά αλλά και τρωτά σημεία στη νέα Σύμβαση ΕΟΠΥΥ
Θετικά και αρνητικά σημεία της νέας Σύμβασης ΕΟΠΥΥ με τους παρόχους υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής επισημαίνει η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ. Προειδοποιεί για τον κίνδυνο από τις διαδικασίες «εξπρές», χωρίς ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο μεταξύ των μερών που εμπλέκονται. Διαβάστε αναλυτικά πώς αξιολογούνται τα επιμέρους σημεία.

Ιστορικό και Υπηρεσίες

Ιδρύθηκε το 1982 με την επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Αναπήρων Τέκνων» (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.Τ.). Τη σημερινή της ονομασία πήρε μετά την τροποποίηση του Καταστατικού της το 2002. Στη δύναμή της ανήκουν 230 πρωτοβάθμια Σωματεία τα οποία υπερασπίζονται και διεκδικούν τα δικαιώματα 200.000 παιδιών που πάσχουν κυρίως από Νοητική Υστέρηση, Αυτισμό, Ψυχοσωματικές, Κινητικές και Πολλαπλές Αναπηρίες. Κάθε χρόνο, τους καλοκαιρινούς μήνες, η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ έχει την ευθύνη της οργάνωσης των κατασκηνωτικών προγραμμάτων για άτομα με αναπηρία, σε πανελλαδικό επίπεδο. Η Ομοσπονδία με βάση το Καταστατικό της διοικείται από 21 μελές Γενικό Συμβούλιο, ενώ την ευθύνη για την εκτέλεση των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου έχει 9 μελής Εκτελεστική Επιτροπή. Τα Οργανα αυτά καθώς και η τριμελής Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται από το Πανελλαδικό Συνέδριο των αντιπροσώπων των Σωματείων μελών της Ομοσπονδίας και η θητεία τους είναι τριετής.

Επικοινωνία

Ελευθερίου Βενιζέλου 236
163 41 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Τηλ.: 2105236501, 2105230423
Fax: 2105203951
Ε-mail: posgamea@otenet.gr
Ιστοσελίδα: www.posgamea.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ