Λίγα μυστικά ακόμα Γίνετε πολύ ωραίο και φλαμπέ, αν αφού ανακατέψετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα, προσθέσετε…

Υλικά

  1. 2 μικροί αστακοί
  2. 500 γρ. λινγκουίνι
  3. 1/2 φλιτζάνι λάδι
  4. 1 σκελίδα σκόρδο
  5. 500 γρ. (περασμένες στον τρίφτη) ντομάτα(ες)
  6. 1 κ. σ. ξίδι μπαλσάμικο
  7. 1 πρέζα ζάχαρη
  8. 1 κ. γ. πελτέ ντομάτας
  9. 1/3 φλιτζανιού βασιλικό

Βήματα

20 Minutes
  1. Βράστε τον αστακό. Κρατήστε τον ζωμό

  2. Σοτάρετε το σκόρδο στο λάδι, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράστε τη σάλτσα ώσπου να δέσει.

  3. Βράστε τα ζυμαρικά στο νερό που έβραζε ο αστακός αφού το έχετε περάσει από ένα τουλπάνι ή λεπτή σήτα και το έχετε αλατίσει, με ελάχιστο λάδι για να μην κολλήσουν.

  4. Στράγγιξε τα και σερβίρετέ τα σε πιατέλα. Περιχύστε τα με τη σάλτσα ντομάτας.

  5. Ψήστε τον αστακό στο γκρίλ για 5 λεπτά να ζεσταθεί. Σερβίρετε τα μακαρόνια στην πιατέλα γαρνιρισμένα με τους αστακούς και πασπαλισμένη με τον βασιλικό.

    Πηγή:cookpad.com