ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ – ΜΑΡΙΝΑ ΚΥΡΛΗ

Μία ακόμα αγωνίστρια μητέρα που προσπαθεί για τα «αυτονόητα».

Η κ. Παναγιώτα Κυρλή είναι μία ακόμα μητέρα παιδιού ΑμεΑ, είναι τρίτεκνη μητέρα, με άπειρες ευθύνες στην καθημερινότητά της αλλά και μία τεράστια αγωνία γιατί το ένα της παιδί έχει 95% αναπηρία.

Την κ. Κυρλή, την απολαύσαμε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και πραγματικά φρίξαμε γιατί για ακόμα μία φορά «καμαρώσαμε» για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η «γραφειοκρατία» την αναπηρία.

Γευτήκαμε τον απόλυτο «σεβασμό» στο πρόσωπο των γονιών με παιδιά ΑμεΑ όταν κάποιος Διευθυντής του ΙΚΑ είπε στην κ. Κυρλή: «Δεν είσαστε οι μόνοι γονείς παιδιών ΑμεΑ που περιμένετε» και καθόλου εντύπωση δεν του έκαναν τα λεγόμενά του.

Έκαναν όμως μεγάλη εντύπωση σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, γιατί καμιά φορά ΠΡΕΠΕΙ να μιλούν δημόσια τα άτομα που είναι τοποθετημένα σε θέσεις κλειδιά, για να μαθαίνει ο κόσμος τι αντιμετωπίζει καθημερινά ο ‘Ελληνας και κάτω από ποιές συνθήκες πρέπει οι ευπαθείς ομάδες να ζουν καθημερινά.

Όχι λοιπόν κ. Διευθυντά, απαγορεύεται να περιμένει ο γονιός που έχει παιδί με αναπηρία, όπως απαγορεύεται να περιμένει και ο ηλικιωμένος, και το άτομο με αναπηρία οποιασδήποτε ηλικίας, και η έγκυος, και ο τραυματίας, και ο ασθενής, γιατί εσύ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ να πάρεις το μισθό σου, και μάλιστα ο δικός σου μισθός είναι στην ώρα του κάθε μήνα γιατί τον πληρώνουμε όλοι εμείς.

Μας αξίζει λοιπόν λίγος σεβασμός, γιατί κ. Διευθυντά όταν δεν εμπνέεται ο σεβασμός στο τέλος επιβάλλεται… Έπαιται συνέχεια απ’ ότι φαίνεται…

Νένα Χρονοπούλου – Μητροπούλου

Υ.Γ Ακολουθεί η αποκληστική επιστολή/καταγκελία της κυρίας Κυρλή!

Η επιστολή μιας εξοργισμένης μητέρας παιδιού ΑμεΑ

‘Ολοι εσείς που μας περιφρονείται και παίζεται με την ψυχή μας και το μέλλον των παιδιών μας , πρέπει να καταλάβεται ότι το να ζούμε με την αναπηρία δεν ήταν επιλογή μας , όμως μπήκε στην ζωή μας και πρέπει να πορευτούμε σε αυτόν τον τρόπο ζωής.

Θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο ένας δημόσιος υπάλληλος να μιλάει απαξιωτικά σε μια μάνα που ανεβαίνει τον γολγοθά της καθημερινά με μόνη συντροφιά της την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για το παιδί της.

Μιλάω σε εσάς τους δημόσιους υπαλλήλους , που όπως το λέει και η λέξη , είστε υπάλληλοι του λαού , γιατί από τις εισφορές που πληρώνουμε εμείς στο κράτος βγαίνει ο δικός σας ο μισθός.

Πού είναι η Ανθρώπινη φύση σας όταν ταλαιπωρείτε συνεχώς χιλιάδες οικογένειες παιδιών με αναπηρία???

Δεν είστε άνθρωποι εσείς , δεν έχετε ψυχή???

Αναρωτιέμαι , εσείς έχετε παιδιά ? Θα θέλατε να ήταν τα δικά σας παιδιά στην θέση των δικών μας παιδιών???

Πρέπει να κατανοήσετε ότι εκτελείται κοινωνικό λειτούργημα! Δημόσιος υπάλληλος δεν σημαίνει καφεδάκι-τσιγαράκι και απαξιωτική αντιμετώπιση απέναντι μας!

Αν δεν είστε άξιοι να ανταποκριθείτε στο δύσκολο έργο που απαιτεί η θέση σας , καλύτερα να παραιτηθείτε. Αν δεν το βλέπετε σαν λειτούργημα αυτό που κάνετε , πολύ απλά ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ !!!

Σταματήστε να παίζεται με τις ζωές των παιδιών μας…

Και να ξέρετε ότι μια μάνα μπορεί να πουλήσει την ψυχή της στον διάβολο προκειμένου να σώσει το παιδί της , για αυτό να μας τρέμετε γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς είμαστε πολλές!

Αυτά από μια εξοργισμένη μητέρα ενός παιδιού με αναπηρία!!!

Κυρλή Παναγιώτα – Μαρίνα