Από σήμερα το πρωί οι Δάσκαλοι της Ειδικής αγωγής δίνουν το δικό τους αγώνα για τα δικαιώματα της «Ειδικής Αγωγής» αλλά και των παιδιών μας. Τα αιτήματά τους λίγο ή πολύ όλοι τα γνωρίζουμε. Αυτό που δε γνωρίζαμε ως σήμερα είναι πως μπήκαν σ’ αυτόν τον αγώνα πολύ οργανωμένοι αλλά και αποφασισμένοι να φτάσουν το μαχαίρι ως το κόκκαλο.

«Σήκω επάνω και υπερασπίσου τα δικαιώματα σου»

Το σύνθημα των εκπαιδευτικών που δείχνει πως κανένας τους δε θα μείνει με σκυφτό κεφάλι…

Πιο αποφασισμένοι από ποτέέστησαν  συνολικά εικοσιδύο σκηνές έξω από το Υπουργείο Παιδείας και δε σκοπεύουν να το κουνήσουν από εκεί μέχρι να τους δεχθεί ο Υπουργός Παιδείας.

Γεμάτοι αγανάκτιση , ένωσαν τις δυνάμεις, τις φωνές τους και το κουράγιο τους και υπερασπίζονται με θάρρος και λεβεντιά όσα πιστεύουν και υπηρετούν χρόνια τώρα.

Έπιασε βροχή και οι Εκπαιδευτικοί των παιδιών μας είναι εκεί, και θα είναι και αύριο και μεθαύριο και μέχρι να πτοηθούν όσοι χουζουρεύουν αμέριμνοι στα κρεβάτια τους την ώρα που όλοι εμείς έχουμε μήνες να κλείσουμε μάτι.

 

Οι δάσκαλοι των παιδιών μας, καλυμένοι με τις σκηνές έξω από το Υπουργείο Παιδείας μέσα στη βροχή.

Ντροπή… Και όχι δική μας…

Και κάνω μία ερώτηση απλή : » Αν έτσι αντιμετωπίζει το κράτος μας, τους εκπαιδευτικούς του;» τι περιμένει μετά από αυτούς;

Να είναι ευγενικοί, δίκαιοι και ήρεμοι για να διδάξουν κάποτε όλα όσα κάποιοι τους δίδαξαν, και στα παιδιά μας;

Γιατί ότι τους δίνουν θα δώσουν και αυτοί με τη σειρά τους, και όσο καλές προθέσεις και να έχουν όταν σου τελειώνει η υπομονή θα φερθείς και εσύ παράλογα και γεμάτος με οργή και απόγνωση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μας αφορά όλους λοιπόν η συμπεριφορά των δήθεν «Ανωτέρων» στους συνανθρώπους τους, πόσο μάλλον όταν αυτοί πρόκειται να μεταλαμπαδεύσουν τις εμπειρίες τους στα αθώα και αγνά πλάσματα που είναι τα παιδιά μας.

 

Μερικά από τα αιτήματα των Εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής: 

Ζηταμε Ποιοτικη Εκπαιδευση για τα παιδια με ΕΕΑ η οποια δεν θα επιτευχθει εαν δεν γίνουν τα παρακάτω:

α) απόσυρση του άρθρου 48, Ν.4415/2016.
β) απόσυρση της τροπολογίας που ψηφίστηκε στις 29/3/2017
γ) μη έκδοση της προτεινόμενης Υπουργικής Απόφασης.
Τελος ζητάμε Μαζικούς Διορισμούς και κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση

Δυστυχώς ότι και να ζητάμε όλοι εμείς, γονείς και εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής ποτέ δε γίνεται δεκτό, γιατί απλά μας βλέπουν σαν αριθμούς και όχι σαν πολίτες αυτής της χώρας.

Δε μας αντιμετωπίζουν ως ανθρώπους αλλά ως έξοδο που πρέπει να εξαλειφθεί. Είναι στο χέρι μας η φωνή μας να έχει δύναμη και αυτό θα επιτευχθεί ΜΟΝΟ εάν παραμείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με αξιοπρέπεια και αλήθεια για τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα όλων των παιδιών που χρήζουν Ειδικής Αγωγής.

 

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες για να πάρετε μία ιδέα για το τι συνέβη έξω από το Υπουργείο Παιδείας από σήμερα το πρωί έως και τώρα.

Νένα Χρονοπούλου – Μητροπούλου