ΜΗΝ επιτρέπετε κανεναν να σας «κλείσει» υπό της άσκησης ψυχολογικής βίας επειδή έχετε κάνει το «λάθος» να εμπιστευτείτε ανθρώπους που δεν ήταν τελικά άξιοι της εμπιστοσύνης σας.

Αντικατέστησα τα αναψυκτικά με νερό και έχασα 30 κιλά (φωτογραφίες)

***Πρόσφατα πολύ, συνέβη ένα περιστατικό, (δεν εχει σημασία σε ποιον) όπου ένα άτομο λίγο έμμεσα-λίγο άμεσα απειλήθηκε πως υπάρχουν στοιχεία που μπορεί να βγουν στην επιφάνεια που τον/την «καίνε» με απόδειξη -μάλλον- συζητήσεων στο facebook, με την εξτρά μάλιστα κατηγορία (ας μου επιτραπεί ο λαϊκός όρος κουτο-πονηριά) ότι το ίδιο άτομο(που απειλείται τώρα), μοιράστηκε πολύ προσωπικά του δεδομένα και με ένα ή περισσότερα άσχετο/α τρίτο/α άτομο/α , σε προφορικό λόγο, πράγμα για το οποίο και δεν υπάρχει ένδειξη, με κύριο σκοπό το άτομο που απείλησε , να αποποιηθεί οποιαδήποτε ευθύνη διαρροής εκμυστηρεύσεων.

Το άτομο αυτό απειλήθηκε, επειδή σε μια διαπροσωπική παρεξήγηση , ανέφερε τη δική του πλευρά σε οικεία του άτομα, και η απειλή είχε ως στόχο να εξαναγκάσει το άτομο σε φίμωση, να σταματήσει δηλαδή να εκφέρει το δικό του μέρος της ιστορίας .
Συν τοις άλλοις, το άτομο απειλήθηκε πως θα διαρρεύσει κάτι που (μαλλον) επιλεκτικά ο θύτης θα φέρει στην επιφάνεια εν αγνοία του απειλούμενου ατόμου, με στόχο την στοχοποίηση του απειλούμενου ατόμου . Συχνά η επιλεκτική μέθοδος διαλογής «στοιχείων» είναι τακτική που καλά κρατεί, και άνετα στοχοποιεί πρόσωπα και καταστάσεις. Ελα όμως που η διαρροή συζητήσεων (και πόσο μάλιστα η επιλεκτική διαρροή ) είναι παράνομη.

*Τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση ;*

Εαν ενας ανθρωπος σας απειλήσει με τη διαρροή ψευδών ή μη ψευδών προσωπικών σας δεδομένων , συζητήσεων, βίντεο, φωτογραφιών σε προσωπικές συζητήσεις (εδω χρησιμοποιήθηκε η έκφραση «υπαρχουν στοιχεία για σένα» )
1. κανετε αναφορά εδώ : https://www.facebook.com/help/contact/567360146613371.
Η διαρροή προσωπικών συζητήσεων παραβιάζει τα community standards του facebook.
2. Κανετε επώνυμη αναφορά στη Διωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,
3. Απευθύνεστε σε δικηγόρο και πολλές φορές παράλληλα σε κάποιον σύμβουλο. Σε περιπτώσεις όπου δεν έχετε οικονομική άνεση υπάρχει και ο συνήγορος του πολίτη, καθώς και δωρεάν παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών .
ΜΗΝ επιτρέπετε κανεναν να σας «κλείσει» υπό της άσκησης ψυχολογικής βίας επειδή έχετε κάνει το «λάθος» να εμπιστευτείτε ανθρώπους που δεν ήταν τελικά άξιοι της εμπιστοσύνης σας.

Eαν έχετε και το μήνυμα που έμμεσα ή άμεσα σας απειλεί , ακόμη καλύτερα !!!!!!!!!!!!
Σε αυτή την περίπτωση μέσω δικηγόρου, επιδιώξετε να μάθετε ποια στοιχεία σας ενοχοποιούν ή σας «καινε» και γιατί.

Η οποιαδήποτε προσπάθεια πατροναρίσματος μέσω απειλών , είναι ποινικά κολάσιμη και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται

Στο όνομα των απειλών, πολλές ζωές έχουν φτάσει στα όρια απελπισίας ή αυτοκτονίας .

Σε κάθε περίπτωση , μιλήστε και συμβουλευτείτε ειδικό, ή αν είστε κάτω των 18 , κάποιον ενήλικα που εμπιστεύεστε. Μαζί θα βρείτε σίγουρα την καλύτερη δυνατή λύση .

Να θυμάστε πάντα, πως απειλεί, αυτός που έχει κάτι να φοβάται. Μην σας αφήσει οποιαδήποτε απειλή να γίνει λόγος να μην συνεχίσετε τη ζωή σας όπως επιθυμείτε .

Κυριακή Μαρία Τσιγαρίδα

 Πηγή:singlewoman.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ