Αγαπημένοι μας καλλιτέχνες, επιτυχημένοι στο είδος τους, παράλληλα με την τέχνη τους, γίνονται ιδιοκτήτες μαγαζιών στην πόλη, σε μια εποχή περίεργη για επενδύσεις.Δε το βάζουν κάτω και δημιουργούν χώρους με αγάπη και μεράκι και άνω απ’όλα με βάση τα δικά τους θέλω. Η λίστα των αναγνωρίσιμων ανθρώπων από τον καλλιτεχνικό χώρο με δικά τους μαγαζιά, αυξάνεται συνεχώς.

1Ξεκινάμε με το «Artisanal»  του Φώτη Σεργουλόπουλου.

Το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα ακούει στο όνομα «Artisanal» και πρόκειται για ένα café – bar – εστιατόριο που σκέφτηκε και έκανε πράξη ο Φώτης Σεργουλόπουλος με μία ομάδα επαγγελματιών και ειδικών του χώρου.

Το ιστορικό κτίριο της Κηφισιάς, (πλέον έχει αποκτήσει αδερφάκι και στη Μύκονο) στην συμβολή της Λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Ζηρίνη, μεταμορφώθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 στο σύγχρονο «Artisanal», που γρήγορα καθιερώθηκε ως ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια-μπαρ της πόλης, τόσο για την ποιότητα της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει όσο και για το φιλόξενο περιβάλλον του. Ο  εξωτερικός χώρος, την επιμέλεια του οποίου ανέλαβε ο αρχιτέκτονας τοπίου Κάρολος Χανικιάν, περιβάλλεται από σπάνια δέντρα που χρονολογούνται περί τα τέλη του 1890, ενώ το εσωτερικό ανακατασκεύασαν οι αρχιτέκτονες Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης οι οποίοι εμπνεύστηκαν από την αστική διακόσμηση της δεκαετίας του 50’ μέχρι και τα μέσα του 60.Αυθεντικές αντίκες εκείνης της εποχής, με έμφαση στο δανέζικο στυλ, ήρθαν από διάφορες γκαλερί του εξωτερικού ενώ όλα τα νέα έπιπλα σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από την αρχή ειδικά για το «Artisanal». Σήμα κατατεθέν, πλέον, και η μπάρα του «Artisanal» που αποτελεί ένα σημείο αναψυχής αλλά και απόλαυσης προσφέροντας έναν συνδυασμό επιλεγμένων αποσταγμάτων και δημιουργικών cocktails που ενισχύουν την γαστρονομική εμπειρία της κουζίνας αλλά αποτελούν και εξαιρετικές αυτόνομες προτάσεις.

Τον κατάλογο επιμελείται ο διακεκριμένος bartender και ιδιοκτήτης του περίφημου «The Gin Joint», Δημήτρης Κιάκος που παρουσιάζει μια σειρά συνταγών με έμφαση στη γεύση. ( Ζηρίνη 2, Κηφισιά, Τηλ. 2108086111)

Προηγούμενο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ