Με αφορμή τη φάρσα που έγινε και χρησιμοποιήθηκε έτσι αυθαίρετα και απρεπώς το όνομά του απλά θα ήθελα να σας γνωρίσω τον αληθινό Σπύρο Μπιμπίλα.

Ένα πλάσμα πάμπλουτο σε ψυχή, συναισθήματα και πράξεις!

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι σε όλους τους ηθοποιούς ιδιαιτέρως αγαπητός και όχι άδικα. Εκτός από το ότι είναι ένας αναγνωρίσιμος ηθοποιός κάτι που όλοι γνωρίζετε μέσα από τη δουλειά του, είναι ο πιο δοτικός άνθρωπος που υπάρχει γιατί πολύ απλά δεν ξέρει τι θα πει όχι.

Δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να ζητήσεις στο Σπύρο και να μην το κάνει, πάντα, για όλους και αυτός είναι και ο λόγος που αρκετές φορές έχει βρεθεί στα δικαστήρια, αναζητώντας το δίκιο του, και ευτυχώς δικαιώνεται.

Ο Σπύρος φέτος βγήκε στη σύνταξη μετά από 42 ολόκληρα χρόνια στο θέατρο.

Έχει συμμετοχές σε δεκάδες σήριαλ και ταινίες. Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις, έχει κάνει εκατοντάδες μεταγλωτίσεις σε παιδικά παραμύθια, έχουμε ακούσει τη φωνή του σε 500 παιδικά CD όσο και να σας φαίνεται υπερβολικό το νούμερο.

Συγχρόνως μέχρι πριν από έξι μήνες περίπου ήταν Γενικός Γραμματέας και Ταμίας, στο Σ.Ε.Η. (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών), απ’ όπου και παραιτήθηκε γιατί βγήκε στη σύνταξη.

Ήταν για 3 χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κρατικού Θεάτρου, είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΙΟΝΥΣΟΥ (Οργανισμός Δικαιωμάτων Ελλήνων Ηθοποιών), είναι μέλος του Ο.Ε.Φ (Οργανισμός Εταιρικών Θιάσων), είναι ο Πρόεδρος του ΤΑ.Σ.Ε.Η και είναι και εκλεγμένος Εκπρόσωπος των Ελλήνων Ηθοποιών. 

Γι’ αυτό και όταν κάποιος από την οικογένεια των Ηθοποιών «φεύγει» ο Σπύρος είναι εκείνος που διαβάζει τον «επικήδειο».

Έτσι για να λύνονται και κάποιες απορίες…

Ο άνθρωπος δεν είναι «μαϊντανός» όπως αρκετοί τον έχουν χαρακτηρίσει, είναι δραστήριος και έχει αναλάβει τόσες δραστηριότητες που ελάχιστοι και μπορούν να τις αναλάβουν αλλά και να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις αυτών των υποχρεώσεων.

Ο Σπύρος ο Μπιμπίλας σηκώνει όλες τις κλήσεις του, ακόμα και όταν το νούμερο που τον καλεί έχει απόκρυψη. Γιατί δεν υπάρχει κάτι που φοβάται, που αποφεύγει, και που πρέπει να κρύβεται. Γιατί ο Σπύρος είναι ξεκάθαρος και διάφανος.

Τι να κάνουμε που έτσι γεννήθηκε; Να τον αλλάξουμε για να εξυπηρετεί τις φάρσες κάποιων; 

Αυτό δε που πρέπει να επισημανθεί είναι πως ο Σπύρος Μπιμπίλας ουδέποτε έχει κάνει δηλώσεις για την προσωπική του ζωή, ποτέ δεν απασχόλησε τα Μ.Μ.Ε. για το πού, πότε, με ποια, με ποιον, με ποιους και γιατί…

Και αν έκανε ποτέ «σάχλες» τις έκανε γιατί του τις επέβαλε ο ρόλος… Δεν ήταν το φυσικό του !

Καλό θα ήταν λοιπόν πριν κάνουν φάρσες κάποιοι να ενημερώνονται για το ποιον πρόκειται να θίξουν. Και κάτι ακόμα…

Ο Σπύρος έχει οικογένεια και όταν θίγεται στεναχωριέται όχι μόνο ο ίδιος αλλά ολόκληρη οικογένειά του όπως είναι φυσικό…

Και εκτός από τη βιολογική του οικογένεια έχει και όλη την οικογένεια των Ελλήνων Ηθοποιών που θα τον στηρίζουν πάντα γιατί εκείνος είναι δίπλα τους χρόνια τώρα…

Και θα είμαστε δίπλα του στα δικαστήρια κ. Απαράδεκτε… Έτσι για να δεις πως είναι οι οικογένειες που έχουν φιλότιμο, όρια και σέβονται τους ανθρώπους…Τελειώνοντας θα συμπληρώσω πως ο Σπύρος εκτός από ένας εξαιρετικός συνάδελφος είναι ίσως το πιο αγαπημένο πλάσμα στο χώρο των ηθοποιών. Έχει βοηθήσει πλήθος κόσμου, έχει στηρίξει το Σωματείο των Ηθοποιών και συναδέλφους τότε που πραγματικά τον είχαν ανάγκη. Πρόκειται για ένα αεικίνητο πλάσμα που δεν κάθεται λεπτό και κάθε στιγμή του την αξιοποιεί προς όφελος όχι δικό του αλλά πολλών συναδέλφων του που έχει στηρίξει χρόνια ολόκληρα τώρα!

Υ.Γ. Η ατιμωρησία είναι μεγάλη αμαρτία γιατί επιτρέπει στο κακό να εξαπλωθεί, με τη φτηνή χρήση της πολύτιμης «συγνώμης»…

Το μυαλό και τη λογική δεν την έχουμε μόνο για να τη χρησιμοποιούμε «κατόπιν»… Αφού έχουμε κάνει τη δουλίτσα μας πρώτα καλά – καλά…

Αγαπάμε Σπύρο Μπιμπίλα…

Νένα Χρονοπούλου – Μητροπούλου

Δείτε το συμβάν: 

Σπύρος Μπιμπίλας για Γιώργο Λιάγκα: «Ήταν απαράδεκτος, του απαντώ με δικαστήρια»

«Θεωρώ ότι το να χρησιμοποιεί κάποιος το όνομά μου με τέτοιο χυδαίο τρόπο είναι ανεπίτρεπτο και πρέπει δημόσια να βγει και να ζητήσει συγγνώμη, αλλά δεν θα το αφήσω έτσι», είπε ο ηθοποιός στους δημοσιογράφους

Στα δικαστήρια φαίνεται πως θα λύσουν τις διαφορές τους ο Σπύρος Μπιμπίλας και ο Γιώργος Λιάγκας, με αφορμή ραδιοφωνική φάρσα του παρουσιαστή στην οποία υποδύθηκε τον gay παριστάνοντας  τον ηθοποιό.

Η φάρσα, που προκάλεσε αρκετά σχόλια και αντιδράσεις, έγινε στον αέρα του Λάμψη 92,3 με τον Γιώργο να εύχεται σε «ομοφοβικό φαναρτζή» για τα γενέθλιά του, λέγοντας πως είναι ομοφυλόφιλος και να συστήνεται ως Σπύρος Μπιμπίλας.«Δυστυχώς, η συγκυρία το φέρνει να καταφύγω στα δικαστήρια γιατί συγκεκριμένος δημοσιογράφος μου φέρθηκε απρεπώς, δεν τήρησε τους ηθικούς νόμους της ευπρέπειας και γι’ αυτό νομίζω η Δικαιοσύνη πρέπει να βάζει ένα φρένο σε αυτούς που δεν το βάζουν από μόνοι τους», δήλωσε ο ηθοποιός και συνέχισε: «έγινε ένα θέμα με τη φάρσα που έκανε ο κ. Λιάγκας. Θεωρώ ότι το να χρησιμοποιεί κάποιος το όνομά μου με τέτοιο χυδαίο τρόπο είναι ανεπίτρεπτο και πρέπει δημόσια να βγει και να ζητήσει συγγνώμη, αλλά δεν θα το αφήσω έτσι». 

Δείτε στο βίντεο όσα είπε ο ηθοποιός:

 

Πηγή: www.protothema.gr